Op een feestje of tijdens een etentje is een wijntje of biertje echt wel iets wat vaak gebeurt. Het oogt zo gezellig. Toch moeten we zorgen dat het nuttigen van alcohol niet uit de hand gaat lopen. Mocht je graag iets minder alcohol willen drinken? Dan geven wij je graag deze tips.

Minder drinken is goed voor je algehele gezondheid en je portemonnee, maar daarnaast kan alcohol ook een hartaandoening, leveraandoening, of zelfs diabetes veroorzaken, deze tips zijn dus sowieso wel handig.

Zoek een reden om minder te drinken

Als je gek bent op een lekker drankje, dan kun eigenlijk altijd wel een reden verzinnen om een drankje te drinken. Een drukke werkdag, een filmavond, of het is bijna weekend. Wanneer je jouw alcohol gebruik graag zou willen minderen is het beter om een reden te bedenken waarom je juist minder zou willen drinken. Denk aan de risico’s.

Mocht je niet achter de risico’s komen, dan hebben wij wel een paar goede redenen voor je waarom drinken niet de meest slimme keuze is. Zo droogt je huid bijvoorbeeld uit en daardoor heb je meer kans op rimpels. Ook zitten er in drankjes met alcohol ook veel calorieën. Als je dus bezig bent met afvallen kun je alcohol beter wat vaker laten staan.

samen alcohol drinken

Vraag jezelf waarom je zoveel drinkt

Misschien heb je wel een onderliggend probleem, en is dat de reden waarom je veel alcohol drinkt, wil je niet geconfronteerd worden met het probleem wat je daadwerkelijk hebt.

Doordat je minder gaat drinken, zul je snel merken dat je jezelf een stuk beter voelt. Wanneer je merkt dat je zonder alcohol je een stuk beter voelt, zul je zien dat het stoppen een stuk makkelijker gaat.

Zoek een maatje

Alles is fijner wanneer je het samen doet. Naast fijner en een stuk leuker is het ook makkelijker. Zo heb je het gevoel dat je het niet alleen doet en zo hou je het dus ook langer vol. Je wilt ook niet falen tegenover de ander en je wilt ook niet moeten toegeven dat het je niet gelukt is.

Wel raden wij aan om iemand te vinden, bij wie jij je op je gemak voelt, want wanneer dit niet het geval is, dan ga je stiekem drinken. Daar win je natuurlijk helemaal niets mee. Je moet tegen degene waar mee jij het samen doet, eerlijk kunnen blijven. Ook wanneer je het moeilijk hebt.

man drinkt wijnVermijd verleiding

De eerste periode is het, het beste om de verleiding niet op te zoeken. Ga dus niet met vrienden of vriendinnen gezellig de stad in, want dan kom je een stuk sneller in de verleiding.

Wil je nu wel met vrienden of vriendinnen weg, stel dan eens voor om de bob te zijn. Dat is voor jou en je vriendinnen of vrienden al snel een win-win situatie. Jij weet zeker dat je niet drinkt, en de andere hebben een bob die hen veilig terug naar huis kan brengen. Het maakt je natuurlijk ook nog eens extra populair bij je vrienden – een goed idee dus!

Beloon jezelf

Heb je nieuwe leuke sneakers gezien, maar zijn e eigenlijk veel te duur? Dan is nu alleen maar goed, leg het geld wat je normaal aan drank zou uitgeven, nu apart. Doordat je dat doet, kun je sparen voor dingen die je graag zou willen hebben. Je beloont jezelf en je blijft ook meteen gemotiveerd om het een stuk langer vol te houden.

Blijf volhouden

Het is echt niet gek dat je na een tijdje geïrriteerd raakt en zin hebt in dat biertje of in dat wijntje. Je kunt last krijgen van concentratieproblemen of je valt een stuk moeilijker in slaap. Maar je zult zien dat het snel makkelijker wordt. Wanneer je gewend bent om veel te drinken, dan is het in het begin echt wel even moeilijk om te minderen.

Drink met mate

Je hoeft ook echt niet volledig te stoppen met drinken, maar drink met mate. Je kunt prima 1 drankje nemen tijdens het eten. Als je af en toe ook eens de bob bent, dan drink je ook niet elk weekend. En dat is ook wel een voordeel, als iedereen een kater heeft en jij nergens last van hebt.

Probeer ook na elk glas drank een glas water te nemen, wedde dat het dan allemaal een stuk makkelijker wordt? Ook zijn er drankjes te krijgen in een malt variatie, of kies een voor een sterk pittig non-alcoholisch drankje, zoals tomatensap of een stevige kruidenthee zoals een brandnetelthee bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Explore More

De voordelen van elke dag soep eten

elke dag soep eten
10 december 2022 0 Comments 0 tags

Elke dag soep eten kan een geweldige manier zijn om gezonder te eten en tegelijkertijd diverse voedingsstoffen binnen te krijgen. Soepen zijn vaak rijk aan groenten, granen, peulvruchten (zoals deze

Wat is Omega 3 en waarom is het zo belangrijk?

omega 3
14 september 2021 0 Comments 0 tags

Dat omega 3 goed voor je zou zijn hebben we allemaal wel eens gehoord. Je kunt het krijgen als vitaminesupplement, maar het wordt tegenwoordig ook verwerkt in andere producten die

10 Voedingsmiddelen boordevol met eiwitten

eiwitten
4 december 2021 0 Comments 0 tags

Een van de belangrijke voedingsstoffen zijn eiwitten (proteïnen). Het zijn de bouwstenen van ons lichaam. Ze zijn essentieel voor de opbouw van spieren. Niet vreemd dat sporters kiezen voor een