Macapoeder is tegenwoordig één van de populairste supplementen op de markt, en dat heeft meerdere redenen. Maca is een plant die ook wel Peruviaanse ginseng wordt genoemd en steeds meer in supplementen en voedingsmiddelen wordt verwerkt.

Maca PoederWil je je gezondheid een boost geven? Dan is dagelijks macapoeder in je voedingspatroon integreren zeker een goed idee. In dit artikeltje lees je meer over macapoeder, de verschillende varianten en de gezondheidsvoordelen die je kan verwachten als je macapoeder in je voedingspatroon verwerkt!

De vele voordelen van macapoeder voor de gezondheid

Maca, of Lepidium Meyenni, is een wortel die oorspronkelijk enkel groeide op de hoogvlaktes in het Peruviaanse Andesgebergte. Hij wordt al lang gebruikt als medicijn en voedingsmiddel vanwege zijn sterke eigenschappen. Hieronder een duidelijk overzicht:

1. Macapoeder is een sterk adaptogeen

Macapoeder fungeert als een zogenaamd adaptogeen, wat betekent dat het op natuurlijke wijze balans brengt tussen verschillende hormonen. Hormonen liggen aan de basis van een goede gezondheid, een gebalanceerd energieniveau en meer!

2. Macapoeder bevat veel vitamines en mineralen

Daarbij is maca ook een goede bron van verscheidene voedingsstoffen, waaronder vitamine C en tal van mineralen zoals magnesium. Dit maakt het een van nature compleet supplement om chronische tekorten te voorkomen.

3. Complete eiwitten

Een andere goede reden om macapoeder dagelijks te nemen is dat de wortel van nature niet minder dan 18 essentiële aminozuren bevat. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, die samen de bouwblokken van alle lichaamsweefsels vormen.

4. Macapoeder verhoogt het libido

Waarschijnlijk de bekendste functie van macapoeder is dat het helpt om het libido bij zowel mannen als vrouwen te verhogen. Dit heeft vooral te maken met de hormoon-balancerende werking van de wortel!

5. Meer energie dankzij macapoeder

Ten slotte zorgt macapoeder voor een hoger energieniveau doorheen de dag, mede dankzij de grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Als je tijdens de winter of een drukke periode op natuurlijke wijze méér energie wilt (zonder daarvoor altijd naar koffie te moeten grijpen), dan is macapoeder dus perfect!

De verschillende soorten macawortels, en de beste macapoeder voor jouw levensstijl

maca superfoodOver het algemeen wordt met macawortel één bepaald type macawortel bedoeld, namelijk gele maca. In totaal zijn er echter wel drie verschillende soorten: geel, zwart en rood. Hoewel ze alledrie meteen opvallen door hun kleur, bieden ze op het vlak van gezondheid echter dezelfde voordelen (buiten dan misschien een paar kleine verschillen qua voedingswaarde).

Kortom, de macawortel kan zeker bijdragen tot een goede gezondheid, en dat op verschillende manieren. Wil je maca aankopen van goede kwaliteit, dan is het wel belangrijk dat je op het aanbod van een gespecialiseerd verdeler zoals Nextgen Science vertrouwt. Op die manier geef je jouw gezondheid snel en op natuurlijke wijze een boost.

Het is bij de zoektocht naar het beste macasupplement eveneens belangrijk om te weten dat er verschillende vormen zijn. Zo wordt maca vaak verkocht als poeder, aangezien dit gemakkelijk gecombineerd kan worden met onder andere smoothies, sapjes of warme gerechten. Macapillen of capsules kan je dan weer erg gemakkelijk en snel innemen, gewoon met een beetje water.

Welke keuze je ook maakt, als de dosis en kwaliteit hoog genoeg zijn, zal je de voordelen van een macasupplement snel ervaren. Meer energie, een hoger libido, een sterker immuunsysteem – het zijn allemaal dingen die een kwalitatief hoogstaand maca supplement of macapoeder zeker de moeite waard maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Explore More

De voordelen van elke dag soep eten

elke dag soep eten
10 december 2022 0 Comments 0 tags

Elke dag soep eten kan een geweldige manier zijn om gezonder te eten en tegelijkertijd diverse voedingsstoffen binnen te krijgen. Soepen zijn vaak rijk aan groenten, granen, peulvruchten (zoals deze

Hoe stress ook je lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden

Hoe stress ook je lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden
28 september 2023 0 Comments 0 tags

Wanneer je aan stress denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan mentale en emotionele symptomen zoals hoofdpijn of slapeloosheid. Maar wist je dat stress ook invloed kan hebben op je lichamelijke

10 Voedingsmiddelen boordevol met eiwitten

eiwitten
4 december 2021 0 Comments 0 tags

Een van de belangrijke voedingsstoffen zijn eiwitten (proteïnen). Het zijn de bouwstenen van ons lichaam. Ze zijn essentieel voor de opbouw van spieren. Niet vreemd dat sporters kiezen voor een