Aids is een ernstige ziekte die u kunt oplopen door middel van geslachtsgemeenschap. Mensen over heel de wereld zijn geïnfecteerd met het HIV-virus of aids. Aids is niet te genezen, maar wel te voorkomen. Deze informatie zal u helpen uzelf te beschermen tegen het aidsvirus. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertellen wij u in de volgende alinea’s.

HIV voorkomenIemand die aids heeft is besmet met het HIV-virus, maar dit betekent niet dat hij of zij een gevaar is voor de omgeving. Omdat aids alleen kan worden overgedragen door geslachtsgemeenschap, kunt u die persoon gewoon blijven aanraken en hoeft u niet uit zijn of haar buurt blijven.

Als u wilt voorkomen dat u het virus krijgt zijn er een aantal mogelijkheden. Voorbehoedsmiddelen zoals condooms voorkomen dat u geïnfecteerd raakt. Als u zeker van uw zaak wilt zijn, kunt u zelf en uw partner een HIV-test laten doen.

Als u vaginale geslachtsgemeenschap heeft, dan dient u gebruik te maken van een condoom. Hebt u anale geslachtsgemeenschap, dan dient u een wat steviger condoom te kopen dat speciaal gemaakt is voor anale geslachtsgemeenschap. Hebt u oraal seksueel contact dan dient u contact tussen bloed en sperma te voorkomen. Ook contact tussen bloed en bloed kan ervoor zorgen dat het HIV-virus wordt overgedragen. Hebt u wondjes op uw lichaam dan is het noodzaak dat hier geen sperma of bloed in komt.

Er zijn geen medicijnen die iemand met aids kunnen genezen. De medicijnen zijn alleen in staat om het leven van aidspatiënten te verlengen. Vooral in derdewereldlanden komt aids vaak voor. Hier is in de ziekenhuizen niet genoeg geld om voor elke prik een nieuwe naald te gebruiken. Het HIV-virus kan dan via dergelijke naalden worden overgedragen op andere mensen die worden geprikt met de besmette naalden.

Ondertussen blijft de wetenschap werken aan een vaccin tegen HIV/aids. We komen steeds dichter, maar zijn er nog niet…

One thought on “Hoe kan ik aids voorkomen?”

  1. Ik hoop echt dat er snel een HIV-vaccin komt. Hopelijk kan de technologie van het COVID-vaccin hier ook een versnelling in betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Explore More

Stress: een gekende oorzaak van hoofdpijn

stress hoofdpijn
10 december 2022 0 Comments 0 tags

Stress is een normale reactie van het lichaam op veranderingen of een bedreiging. Wanneer we gestrest zijn, activeert ons zenuwstelsel de “vecht of vlucht” modus om ons te helpen omgaan

Zo maak je Yoga een meer uitdagende workout

POWER YOGA
2 maart 2022 0 Comments 0 tags

Yoga saai? Dan ken je vast power Yoga nog niet? Dit is namelijk veel pittiger en uitdagender. Je hebt krachtige sessies en traint hierbij en je uithoudingsvermogen en je kracht!

“Makkelijk” afvallen met deze simpele tips

afvallen
8 juli 2022 0 Comments 0 tags

In de wereld van nu is het onwijs gemakkelijk om aan ongezond voedsel te komen. Daarnaast is alles ook makkelijker en comfortabeler geworden, waardoor wij massaal minder in beweging komen.