Yoga saai? Dan ken je vast power Yoga nog niet? Dit is namelijk veel pittiger en uitdagender. Je hebt krachtige sessies en traint hierbij en je uithoudingsvermogen en je kracht! Lees snel meer over deze manier van yoga en maak je workout een stuk uitdagender!

Power Yoga klasWat is Power Yoga?

De naam zegt het eigenlijk al! Deze vorm van yoga is een stuk moderner en er zit iets extra’s in, namelijk power! Het gaat hier om energie, sterkte en kracht. Wat je kunt verwachten zijn eigenlijk fysieke oefeningen die ook nog eens fysiek zijn. Power yoga in bedacht door de Amerikaanse yogaleraar Bryan Kest, deze wou het beste van twee stijlen samenvoegen namelijk: ashtanga-yoga en vinyasa-flow.

Bij power Yoga doe je niet aan meditatie en chanten. Nee bij Power yoga ligt alles meer op de sportieve kant. Het doel is dan ook met fanatiek te trainen en tegelijk je batterij weer op te laden.

Hoe werkt Power Yoga?

Wanneer je een lesje Power yoga doet bent, ben je daar ongeveer 45 minuten mee bezig. De sessies zijn dus korter als bij klassieke yoga. De meeste denken vinden Power Yoga daarom iets meer weg hebben van body-shape lessen of aerobics. Bij Power-Yoga begin je meteen met de warming-up. De fysieke oefeningen die je doet, doe je op een hoge snelheid en meerdere keren. Toch bestaat het grootste deel van de les uit meerdere asanas, dit noemen we ook wel yogahoudingen.

Bij Power Yoga worden alle overgangen een stuk vrijer gecombineerd met elkaar. Tussendoor kun je ook nog squat jumps, lunges, push-ups en crunches tegenkomen. Er zijn tegenwoordig meer Power Yogas met allemaal verschillende combinaties. Bij bijvoorbeeld Power Vinyasa Yoga richt je jezelf op bewegingen die synchroon lopen met je ademhaling. Wanneer je kiest voor Power Core Yoga doe je oefeningen waarmee je je rug en buikspieren traint.

Wat zijn de voordelen van Power Yoga?

Bij power Yoga combineer je snelle, dynamische oefeningen met een statische houding. Je kunt dit ook wel zien als balans of krachttraining. Meestal zijn mobility oefeningen en stretching ook onderdelen van deze les. Power Yoga is dus eigenlijk een training voor het hele lichaam. Power Yoga heeft ook vele effecten:

  • Door snel te wisselen van oefeningen verbeter je, je conditie
  • Je balans wordt beter door dat je houdingen vast leert houden
  • Je versterkt je spieren, vooral de diepe spieren, maar ook je schouders en je beenspieren
  • Je bevordert je flexibiliteit door stretching en mobiliteitsoefeningen

power yoga workout

Voor wie is Power Yoga geschikt?

Wanneer je graag aan sport doet, is Power Yoga geschikt voor jou! Je hoeft geen ervaring te hebben in yoga om deze stijl te beoefenen. Iedereen kan deze sport met plezier beoefenen. Eigenlijk is Power Yoga goed voor iedereen die graag aan yoga doet, maar geen zin heeft in die spirituele extra’s. Als je altijd al aan bodyweight training hebt gedaan en twijfelt of yoga iets voor jou is, ook dan is power yoga ook iets voor jou. Maar als je echt Yoga met meditatie wilt, dan is Power Yoga niets voor jou.

Alternatieven voor Power Yoga

Wil je iets anders met kracht en creatieve flows? Of zoek je juist minder dynamiek en wil je meer ademhaling oefeningen? Dan zijn er nog meer yogastijlen die misschien beter bij jou passen:

  • Bikram-Yoga: bikram-yoga is eigenlijk net zoals power-yoga allen met meer zweet. Je doet de oefeningen namelijk bij een tempratuur van 40 graden.
  • Vinyasa-yoga: Ben je meer van de dynamische flows? Dan is vinyasa-yoga wellicht iets voor jou. Je beoefent de klassieke asanas. Deze lopen allemaal in vloeiende overgangen over in elkaar. Ook kun je hier ontspanningsoefeningen en meditaties verwachten.
  • Hatha-yoga: Verdiep je eens in de klassieke yoga, door een lesje hatha-yoga te doen. Je oefent hier houdingen in combinatie met je ademhaling. Je hebt tussen de oefeningen in, korte pauzes om extra te ontspannen.
  • Ashtanga-yoga: Deze stijl is meer voor de gevorderde yogi’s. Deze lessen zijn altijd hetzelfde en worden in dezelfde volgorde gegeven. Hier train je vooral je eigen zelfdiscipline.

Conclusie

Power-Yoga is een combinatie tussen ashtanga en vinyasa yoga, je combineert je oefenreeks met meer creativiteit. Je traint ook je kracht, balans, flexibiliteit en je uithoudingsvermogen. Deze yoga stijl is dus veel meer gebaseerd op fitness. Deze manier van Yoga is geschikt voor iedereen die eigenlijk iets anders wilt als gewone klassieke yoga, op deze manier kan je toch kennis maken met yoga, alleen dit keer op een sportieve manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Explore More

Hoe kan ik aids voorkomen?

HIV/AIDS
6 september 2021 0 Comments 0 tags

Aids is een ernstige ziekte die u kunt oplopen door middel van geslachtsgemeenschap. Mensen over heel de wereld zijn geïnfecteerd met het HIV-virus of aids. Aids is niet te genezen,

Wat is Omega 3 en waarom is het zo belangrijk?

omega 3
14 september 2021 0 Comments 0 tags

Dat omega 3 goed voor je zou zijn hebben we allemaal wel eens gehoord. Je kunt het krijgen als vitaminesupplement, maar het wordt tegenwoordig ook verwerkt in andere producten die

Ademhaling en stress, waarom ze zo aan elkaar verbonden zijn

ademhaling en stress
5 september 2021 0 Comments 0 tags

We ademen de hele dag in en uit zonder erbij na te denken. Het gaat helemaal automatisch. Je zou bijna zeggen: gelukkig maar. Er zit echter ook een keerzijde aan.