In de wereld van nu is het onwijs gemakkelijk om aan ongezond voedsel te komen. Daarnaast is alles ook makkelijker en comfortabeler geworden, waardoor wij massaal minder in beweging komen. Dat zorgt er automatisch voor dat de bevolking ongezonder gaat leven. Een dieet kan oplossing bieden om van die overtollige kilootjes af te komen. Het klinkt direct weer als een enorme uitdaging, maar het is juist heel simpel. Je kan met kleine aanpassingen in jouw leven al een groot verschil maken. Afvallen is een stuk eenvoudiger met de onderstaande tips!

Diëten kost tijdDiëten kost tijd

Niemand moet wonderen verwachten van een dieet. Natuurlijk zal jij in de beginfase hoogstwaarschijnlijk nog vol motivatie aan de slag gaan. Je zal veel kilo’s verliezen in een korte tijd, maar daarna zal het allemaal een stuk moeizamer gaan. Het is belangrijk dat jij de tijd neemt en niet na enkele weken alweer stopt en teruggaat naar de oude levensstijl. Het lichaam zal dan namelijk voedsel sneller opslaan als vet, waardoor er een jojo effect kan ontstaan. Neem de tijd en kies voor een gestructureerd dieet waarbij jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Start een voedingsdagboek

Het is best interessant om te weten wat wij nu dagelijks allemaal eten en drinken. Het is zeker bij een dieet verstandig om een voedingsdagboek bij te houden. Simpelweg zodat jij bewuster zal gaan eten en drinken. Je kan een handige en gratis applicatie gebruiken of het gewoon in een boekje schrijven. Daarnaast kan je online ook het aantal calorieën checken van hetgeen dat jij hebt gegeten en gedronken. Het is kennis die je bewuster maakt en waarschijnlijk ook succesvoller laat diëten.

Voldoende bewegen

Naast het eten en drinken is ook beweging behoorlijk essentieel. Vandaar ook dat wij je aanraden om zoveel als mogelijk te gaan bewegen. Je kan bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen of een bezoekje brengen aan de sportschool. Het is ook leuk om te gaan tennissen of padellen of voor een teamsport te kiezen. Mocht je normaal erg weinig bewegen, start dan rustig en bouw het geleidelijk op. Nog een extra tip, neem wat vaker de trap!

afvallen kalm en bewust etenKalm en bewust eten

Wij zitten graag achter de computer of de televisie en dan is het bord op schoot geen uitzondering. Wij raden dat zeker af, want je moet juist kalm en aandachtig gaan eten. Je moet jezelf bewust zijn van wat jij eet en ook de manier waarop jij eet. Neem kleinere hapjes, kauw goed en doe er gewoon even wat langer over. Los van een verbeterde smaaksensatie, zal je ook minder eten en geen last krijgen van een lekkere trek. Het is trouwens ook slim om een kleiner bord te gebruiken, zodat je ook minder opschept en toch de sensatie hebt van een vol bord.

Drink genoeg water

Water kan een belangrijke rol spelen in het dieetproces. Water zal het hongergevoel drastisch verminderen, maar het is ook belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen. Het water zal er namelijk voor gaan zorgen dat de afvalstoffen het lichaam beter kunnen verlaten. Wij raden je aan om rond de twee liter per dag te drinken. Je kan voor de afwisseling ook kiezen voor thee (of een infusie als rooibosthee). Suikerdrankjes zijn een echte no-go, dat zijn dikmakers.

Drink geen of minder alcohol

Alcohol is voor veel Belgen meer een gewoonte dan uitzondering. Echter hebben de alcoholische drankjes een zeer nadelig effect op een dieet. Allereerst is de kans groter dat jij meer gaat eten en dus onnodig veel calorieën binnenkrijgt. Daarnaast is het ongezond. Mocht je echt niet zonder kunnen, dan kan je maximaal één glas alcohol per dag drinken.

gooi snoepgoed wegGooi al het snoepgoed weg

Iets wat jij niet in huis hebt, ligt ook minder snel voor het grijpen. Het is dus slim om alle ongezonde dingen gewoon weg te gooien of aan andere te geven. De voedselbank kan alles goed gebruiken, dus waarom geen chocolade of snoepgoed. Haal ander soort eten in de supermarkt, zoals snacktomaatjes of kleine wortels. Een klein handje ongezouten cashewnoten is ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Explore More

Maca: wat is macapoeder en hoe gebruik je het?

maca
17 december 2021 0 Comments 0 tags

Macapoeder is tegenwoordig één van de populairste supplementen op de markt, en dat heeft meerdere redenen. Maca is een plant die ook wel Peruviaanse ginseng wordt genoemd en steeds meer

Hoe kan ik aids voorkomen?

HIV/AIDS
6 september 2021 0 Comments 0 tags

Aids is een ernstige ziekte die u kunt oplopen door middel van geslachtsgemeenschap. Mensen over heel de wereld zijn geïnfecteerd met het HIV-virus of aids. Aids is niet te genezen,

Hoe kan je het “best” omgaan met een hernia

omgaan met een hernia
10 december 2022 0 Comments 0 tags

Een hernia is een medische aandoening waarbij een stuk weefsel of organen door een opening of zwakte in de omliggende spieren of pezen naar buiten steken. Dit kan pijn, ongemak